Vad är discord och hur fungerar det?

Discord är ett chatt- och VoIP-program. Det innebär att du chattar eller har röstsamtal med en eller flera över datanätverk. Vilket fungerar riktigt bra.

Du kan använda Discord direkt på webben eller ladda ner appen till din dator eller smartphone. Länk till https://discordapp.com/

Hur börjar jag med Discord?

När du har skapat ett Discordkonto kan du välja att köra det i webbläsaren eller installera Discord-appen. Appen ger dig många fler anpassningsalternativ och är ett måste för alla som vill köra en server.

När du har ställt in kan du börja med att antingen skapa en ny Discordserver själv och skicka in inbjudningskoder direkt, eller genom att använda en inbjudningskod för att ansluta till en befintlig server. Att skapa en server kräver bara ett giltigt servernamn. inget behöver installeras.

Tyvärr kan du inte leta efter servrar för att gå med i Discordappen själv. Men det är fortfarande ganska lätt att gå med i ett aktivt samhälle. Det finns många verifierade servrar med öppna inbjudningar som du kan hitta med en snabb Google-sökning. Den officiella Gubbspelservern är ett sådant exempel.

Hörlurar

Vi rekommenderar att man använder bra hörlurar/headset så du får bra och tydligt ljud. Du hittar riktigt bra hörlurar på Webhallen. Klicka här för att öppna en ny flik med Webbhallen.se.

Bildresultat för webhallen png

Vad gör Discord bättre än andra VoIP-tjänster (som Skype)?

Om du bara vill prata med en liten grupp vänner när du spelar några spel, kommer både Skype och Discord att få jobbet gjort. Discord utmärker sig dock genom att ge dig möjlighet att köra appen i en webbläsare, så att du ändrar de enskilda människornas mikrofonnivåer och erbjuder en övergripande pratstund med lägre latenhet, vilket hjälper när du pratar med människor över hela världen.

Om du har installerat Discordappen på din dator kan du komma åt den via en överläggning när du spelar spel. Därefter kan du antingen tweaka ljudnivåer eller skriva något snabbt utan att behöva alt / fliken till ett annat fönster.

Var kan jag använda Discord?

Discord är tillgängligt på Windows och Macdatorer och kan nås genom att ladda ner och köra Discordappen eller direkt i webbläsaren på den officiella webbplatsen. Webbläsareversionen har några begränsningar, som att inte kunna upptäcka en webbkamera eller flera ljudenheter. Dessutom kan webbläsarversionen inte använda funktionen skärmdelning som låter användare strömma sina stationära datorer eller specifika fönster till upp till nio andra personer.

Discord är också tillgängligt för Android och iOS-enheter och innehåller många av samma funktioner på mobilen som du ser på skrivbordet. Skärmdelning är särskilt frånvarande i mobila versioner, men du kan fortfarande göra videosamtal med alla användare och ta emot skärmdelsvideo från stationära användare.

Vad gör Discord bra för stora grupper?

Att hantera stora grupper av människor är förmodligen där Discord skiner mest. När man skapar en Discordserver kan man också skapa separata kanaler med olika behörigheter för olika användare. Detta förhindrar att populära servrar sätter alla i en jättetråd eller röstchatt kanal.

Flera automatiserade verktyg för administrering och moderering hjälper till att hålla sakerna alltför långt borta från skenorna, även om din server inte har en enda mänsklig moderator. Mycket stora servrar kan ha över 100 tusen användare, med vanliga synder som PUBG och Minecraft redovisar några av de största grupperna. Med stora grupper behöver du så många verktyg som du kan få för att förhindra en viss smak av internet att dyka upp.

En välskött Discordserver liknar en organiserad meddelandekort på många sätt, med låst meddelande och riktlinjer trådar upp över och flera mer specifika platser för att människor ska samlas ner nedan. Skillnaden är att allt flödar i realtid och de flesta kanaler har röstchatt aktiverat.

Vad sägs om mindre grupper?

Om du planerar att spela med bara ett dussin eller färre vänner är Discord fortfarande ett mycket bra verktyg för att hålla flikar på vem som är tillgänglig för att spela. Discord kan meddela andra om vilket spel du spelar så användarna behöver inte kolla tre olika program för att se vem som är online och vad alla gör.

Om dina vänner spelar olika spel kan du alltid öppna en separat röstchattkanal medan du fortfarande kan chatta med dem.

Hur är Discord bra för streamers?

Om du är en Twitch eller YouTube-streamer med en publik i vilken storlek som helst, är Discord ett bra ställe att hantera ditt följande. Discord ger dina tittare mer flexibilitet än ett enkelt chattfönster på Twitch gör. Som en streamer kan du också vila lätt tack vare Discords Streamer Mode, som intelligent döljer inbjudningskoder, DiscordTags och annan personlig information om någon av den ska hitta sin väg på skärmen under en ström.

Streamers kan också synkronisera Discord till sina YouTube eller Twitch-konton och göra saker som att konfigurera abonnentkanaler och ge underlag speciella behörigheter på servern. I allmänhet kan en Streamer Discord-server skapa en bra one-stop-butik för interaktion mellan dig och dina anhängare, oavsett om du är live eller inte.

Vad är Discord Nitro?

För $ 5 per månad eller $ 50 per år kan du anmäla dig till Discord Nitro, som fungerar mer som en statussymbol och en spetsburk än som en uppgraderad version av appen. Medan du får några funktionella fördelar, som större bilduppladdningshattar (från 8 MB till 50 MB) och högre bildskärm, är resten av fördelarna rent kosmetiska. Discord-laget har lovat att inte låsa upp för närvarande gratis funktioner bakom Nitro i framtiden.

Bland de kosmetiska förmånerna finns animerade avatarer och animerade emojis i chatt. Du kan också anpassa DiscordTag-numret som kommer efter ditt namn och du får ett specialt märke för att visa ditt stöd.

Vad är Discordbots?

Många av de bästa verktygen för social- och servicehantering som finns tillgängliga för Discord följer inte appen, men installeras separat som tredjepartsprogram. Dessa kallas bots, och Discord har en lista över officiellt godkända bots som ger serverns ägare omfattande modereringsverktyg och integration med andra appar, som Twitch eller YouTube.

Du kan också hitta inofficiella robotar som gör mycket mer, som att låta dig ringa riktiga telefonnummer, lägga till serverstatusat eller visa karriärstatistik för spel som Fortnite. Inte alla dessa bots är gratis att installera eller gratis att använda, och det finns ingen garanti för att de kommer att hålla sig uppdaterade med den senaste versionen av Discord. Men några av dem är allmänt populära och erbjuder mycket specifika roliga eller användbara extrafunktioner för att hjälpa till att krydda din server.

Gubbspel på Discord.

Söker du folk att spela med och mot eller bara umgås med folk som gillar Nintendo och Switch? Då måste du gå in på vår Discordkanal.

Här kommer du träffa alla möjliga nivåer av spelare, alla är välkomna. Vi avskyr mobbning och utanförskap. Det ska vara kul att spela och umgås.

Discordkanal

Samtal i grupp eller med en.

När du gått med i kanalen så kan du enkelt starta samtal. Vi har tre grupper eller rum för gruppsamtal. I menyn så ser de ut här:

gruppsamtal discor