Mario Kart 8 Deluxe Onlineturnering

0
405

Den 20:e Februari arrangerade Gubbspel en onlineturnering i spelet Mario Kart 8 Deluxe på Nintendo Switch. Turneringen gick smidigt, och trots att deltagarna var fler än 12 och man fick dela upp turneringen i två kvalturnering och en finalturnering. Detta gick supersmidigt, över förväntan.

Det var sjukt hetsigt i chatten i Gubbspels live stream. En hel del kretsade kring hur jäkla bra HACK_LIVE är på Mario Kart. Det förekom även trash talk och drinktips :D.

Deltävling/Kval 1

Det var 7 tappra racerförare som startade. Jag själv, Magnus, trodde jag skulle ha en chans. Trots att jag köpt spelet samma dag. Jag anser mig ha en hel del mario kart-spelande i backspegeln genom åren. Men icke, jag blev krossad. Ett litet plåster på såret var att Niclas från Gubbspel kom på sista plats :D.

Resultat deltävling 1:

Resultat deltävling 1
 1. Daniel – 30 Poäng
 2. Aramis – 28 Poäng
 3. jubatus – 25 Poäng
 4. kameraten – 15 Poäng
 5. Geekostrof – 11 Poäng
 6. Magnus – 8 Poäng
 7. Kaska(Gubbspel) – 7 Poäng

Deltävling/Kval 2

Jag tror det var 9 startande i grupp 2, jag kan ha fel. Trots att jag inte kom vidare så ville jag se vilka superracers det fanns i grupp 2. Jag såg speciellt fram emot att se HACK_LIVE som det hade pratats så gott om i chatten innan. Men det man inte vill råka ut för, hände för HACK_LIVE. Han blev utslängd från tävlingen, den enda som blev disconnectad. Riktigt tråkigt, men vad man kan se från streamen så var han riktigt bra. I chatten skrevs det att han är i toppen i Sverige.

Resultat deltävling 2:

 1. Brodis – 37 Poäng
 2. Millen – 36 Poäng
 3. robeine – 29 Poäng
 4. iddqd – 21 Poäng
 5. rizonieltv & Pragmo- 17 Poäng
 6. InkThePink & kaska(Gubbspel)- 15 Poäng

FINAL

Det var lite strul innan Gubbspel lyckades få ihop finalen, men det gick ju kanonbra. Och vilken final det blev. Klicka här för att komma direkt till tidpunkten för final i klippet.

Finalen var satt i 200cc vilken var galet snabbt, jag har aldrig spelat 200cc innan i MK 8. Nästa gång tycker jag, Darth_Mangan, att en final borde vara i 150cc också.

Det delades ut pris för placering 1-3.

Resultat Final:

 1. Aramis – 33 Poäng
 2. Daniel – 28 Poäng
 3. iddqd – 25 Poäng
 4. Brodis – 21 Poäng
 5. Millen – 18 Poäng
 6. jubatus – 16 Poäng
 7. robeine – 10 Poäng
 8. nacksving(Gubbspel) – 5 Poäng

Aramis vann finalen med 33 poäng med Daniel och iddqd på andra och tredje plats.

Slutord

För att vara Gubbspels första onlineturnering i Mario Kart så gick det över förväntan. Jag hoppas verkligen vi får se fler Mario Kart-turneringar framöver.

De enda nackdelarna i Mario Kart-turneringar är att deltagare kan kastas ur och att man inte kan delta som spectator. Det hade varit väldigt kul om man kunde styra vem kameran följer.

Jag ger tävligen 5 av 5 öl.

Följ Gubbspel på facebook och youtube för att inte missa nästa tävling eller stream.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar
Skriv ditt namn här