I väntan på Metroid Prime 4

0
588

Som ett Metroid-fan så blev jag riktigt besviken när Nintendo nollar projektet Metrodi Prime 4. Dock är det en stor tröst att Retro Studios nu får chansen att göra spelet. Retro Studios var dem som gjorde Primeserien till Gamecube och Wii. Höga förväntningar på dem som gett oss sådana klassiker.

Metroid Prime till GameCube

Det jag gjorde igår var att rota igenom alla gamla flyttlådor, som fortfarande efter ett år inte är uppackade, för att söka efter mitt Gamecube och Metroid Prime. Metroid Prime

Jag kom på att Gamecube inte använder HDMI, men som tur är har jag fortfarande igång en gammal plasma-TV som säkert är minst 12 år. Och jag kan lova att samtliga SCART-kontakter var lediga :).

Från början

Jag vill spela igenom spelet helt från början, så jag fick radera en av sparfilerna. Eftersom det är 17 år sedan jag spelade Metroid Prime, så borde jag vara en betydligt mer rutinerade gejmer nu. Så Hard Mode får det blir. TUFFT!

Det första som slår mig är nostalgin över den känsla spelet omsluter en i. Inte många spel lyckas att trollbinda en som Metroid Prime. Du är ensam att utforska världen Tallon IV och behöver finna artefakter och uppdateringar för att få den utrustning som behövs för att ta dig vidare.En stor del av Metroidspelen är att du måste finna platsen där du kan komma vidare. Till skillnad från Metroid till NES så får du lite hjälp i Metroid Prime för att utveckling och sökandet ska gå framåt. Man ledsnar inte på Metroid Prime eller söker på nätet efter guider. Man vill göra detta själv och nivån för det är helt perfekt, för mig åtminstone.

Grafiken i Metroid Prime

Det är fortfarande ok grafik men det som verkligen är ett minus är den suddiga upplösningen. Nu kanske det blir bättre om jag spelat på Wii med komponentkabel. Jag kan inte låta bli att tänka på hur snyggt spelet vore om det hade släppts i 1080 eller mer. Men pixlarna har en charm i sig.

Det går att spela spelet i hög upplösning men då via emulator. Här kan du se ett klipp: https://www.youtube.com/watch?v=vJFlUqloJn8

Metroid Prime 4K

Ett av Nintendos Bästa

Metroid Prime passade mig helt perfekt att börja spela nu. Jag får tillbaka känslan man får av ett Metroid Prime-spel. Och om jag nu klarar av det så hoppas jag att jag har kvar minnet av denna återförening när jag spelar det kommande Prime 4 till Switch.

Enligt mig är detta ett av Nintendos bästa

Tillbaks till startsidan

LÄMNA EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar
Skriv ditt namn här