5 Spel att äga till Nintendo Switch

0
1552

Vilka fem spel man ska äga och spela om man äger ett Nintendo Switch.

1: The Legend of Zelda: a breath of the wild

the legend of zelda a breath of the wild
The Legend of Zelda: a breath of the wild

Anledningen till att jag köpte Nintendo Switch var att min vän berättade så mycket om detta spelet att jag till slut blev tvungen att köpa konsolen och spelet. INGET jag ångrar. Jag trodde aldrig Nintendo skulle komma tillbaka med ett så bra Zelda-spel. Jag var övertygad om att Wind Waker, Ocarina of Time och A Link to the Past var topparna. Detta är mount everest av Zelda-spelen.

Ingen strid är den andre lik i Zelda A Breath Of The Wild

Jag har inte fått mer äventyrskänsla av något annat spel än detta. Det finns alltid något nytt att upptäcka. Och det som gör att just detta spelet slår så många andra spel inom öppen-värld-genren är det öppna stridssystemet. Vapnen håller inte för alltid, de går sönder. Man måste hitta olika lösningar till varje strid. Ingen strid blir den andre lik som ALLA andra spel i genren.

2: Mario Odyssey

Mario Odyssey Nintendo Switch
Mario Odyssey

Nintendos Super Mario på Nintendo Switch. Detta spel började jag spela men slutade då jag inte fastnade. En vän började berätta för mig om sina spelstunder med Mario, och jag började testa igen. Nu fastnade jag. Vilket spel det visade sig att vara.

Nintendo har verkligen slängt in så mycket de bara orkar i spelet och allt fungerar bra ihop. Kontrollen är riktigt bra och svårighetsgraden är lagom för en småbarnsfar som inte har massa tid.

3: Kingdom: New Lands

Kingdom New Lands
Kingdom New Lands

Jag älskar strategispel och sökte efter något till Nintendo Switch. Och vilken tur att jag snubblade över detta. Kingdom New Lands skapare älskar verkligen retrospel och funktionaliteten i spelets motorik.

I spelet ska du bygga upp ett läger/stad i 2D för att sedan lyckas ta dig till nästa ö med kungakronan. Det finns troll på varje ö som försöker ta kronan från dig och du förlorar spelet.

Det som jag verkligen tycker gör spelet så bra är att du får testa dig fram och får inte så mycket hjälp på vägen. Att du själv får utforska vad och hur saker fungerar gör att livslängden blir lång.

4: Mario Kart 8 Deluxe

Mario Kart 8 Deluxe
Mario Kart 8 Deluxe

Det senaste spelet jag köpte är Mario Kart. Jag har spelat nästan alla Mario Kart-spelen och detta är ett av de bättre spelen. Känslan från Mario Kart på SNES och N64 är svårslagen men ihop med vänner så kommer denna fantastiska spelglädjen tillbaka.

Och idag när man är en vuxen småbarnsfar så kryllar det inte av medspelare IRL, så det blir en del onlinespelande, vilket fungerar fantastiskt bra. Men har du vänner hemma att spela mot så är det oslagbart.

Se Highligts från en av Gubbspels onlineturneringar

5: Super Smash Bros Ultimate

Bildresultat för smash bros ultimate
Super Smash Bros Ultimate

Har du vänner att spela mot i soffan hemma så är detta, som Mario Kart, en riktig överdos i spelglädje. Att spela ensam är inte lika kul, så klart, men fungerar jättebra. Speciellt då det finns en bra onlinefunktion.

Enkelt att lära sig, en livstid att bemästra. Det borde bara spelet slogan. Hur bra man än tror man är så finns det alltid någon som spöar en.

Se ett klipp från en av Gubbspels stream

LÄMNA EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar
Skriv ditt namn här